Mat och dryck är något som är en väsentlig del i Go Guts No Glory konceptet och som tar skidåkningen till en helt egen nivå.Under våra resor inom Sverige har en stor del av tiden då liften stängt använts i köket till att skapa fantastiska måltider gjorda av de råvaror som kunnat inhandlas i byns bua viket ofta även varit en rolig utmaning med “sista utposten” i Kittelfjäll som ett exempel. Till Sylarnas fjällstation fick vi dock bära med oss ingredienserna vilka vi använde till att göra löjromstoast till förrätt (se nedan) och helstekt fläskfilé till huvudrätt medan övriga gäster kokade spagetti och värmde burkköttfärssås.Utomlands letar vi normalt istället upp glada kockar som vi inspirerar att förse oss med olika gourmeträtter ofta lite anpassade efter våra idéer.
Mamma Jörgens Rosmarin
Äpplen med Calvadosgrädde
Finhacka en buske färsk rosmarin och häll över ett par centiliter Calvados - låt dra.Tag ett par rejäla gröna äpplen per person.Skala och klyfta dessa äpplen.Bygg en pyramid av ca 3dl strösocker i en rejäl tjockbottnad kastrull.Smält sockret och rör vidbehov med en slev.Släng i en kick smör och rör så blir smeten fin och brun (drabbas inte av panik när sockret ser ut att ha skurit sig - ha tålamod) .Sätt någon på att vispa grädde (gärna med lite vaniljsocker) blanda i ca. 6cl Calvados när grädden är rejält tjock.Rör ner Calvadosen med den hackade rosmarinen och äppelklyftorna i den puttrande smälta sockerblandningen - låt puttra i ca 10-15 minuter tills äppleklyftorna är lagom mjuka.Servera äpplena, grädden och ett glas Calvados vid sidan av det nybryggda kaffet - njut!
Tapenade
300g svarta urkärnade oliver1 burk (50g) sardeller2 stora vitlöksklyftor1 msk kapris1 dl olivolja10 basilikabladNymald svartpepparLite citronsaft (½ citron)1. Kör allt utom olivoljan i mixer.2. Tillsätt oljan på slutet.Håller i ca 10 dagar i kylskåp.
Mat och dryck är något som är en väsentlig del i Go Guts No Glory konceptet och som tar skidåkningen till en helt egen nivå.Under våra resor inom Sverige har en stor del av tiden då liften stängt använts i köket till att skapa fantastiska måltider gjorda av de råvaror som kunnat inhandlas i byns bua viket ofta även varit en rolig utmaning med “sista utposten” i Kittelfjäll som ett exempel. Till Sylarnas fjällstation fick vi dock bära med oss ingredienserna vilka vi använde till att göra löjromstoast till förrätt (se nedan) och helstekt fläskfilé till huvudrätt medan övriga gäster kokade spagetti och värmde burkköttfärssås.Utomlands letar vi normalt istället upp glada kockar som vi inspirerar att förse oss med olika gourmeträtter ofta lite anpassade efter våra idéer.
Mamma Jörgens
Rosmarin Äpplen
med
Calvadosgrädde
Finhacka en buske färsk rosmarin och häll över ett par centiliter Calvados - låt dra.Tag ett par rejäla gröna äpplen per person.Skala och klyfta dessa äpplen.Bygg en pyramid av ca 3dl strösocker i en rejäl tjockbottnad kastrull.Smält sockret och rör vidbehov med en slev.Släng i en kick smör och rör så blir smeten fin och brun (drabbas inte av panik när sockret ser ut att ha skurit sig - ha tålamod) .Sätt någon på att vispa grädde (gärna med lite vaniljsocker) blanda i ca. 6cl Calvados när grädden är rejält tjock.Rör ner Calvadosen med den hackade rosmarinen och äppelklyftorna i den puttrande smälta sockerblandningen - låt puttra i ca 10-15 minuter tills äppleklyftorna är lagom mjuka.Servera äpplena, grädden och ett glas Calvados vid sidan av det nybryggda kaffet - njut!
Tapenade
300g svarta urkärnade oliver1 burk (50g) sardeller2 stora vitlöksklyftor1 msk kapris1 dl olivolja10 basilikabladNymalm svartpepparLite citronsaft (½ citron)1. Kör allt utom olivoljan i mixer.2. Tillsätt oljan på slutet.Håller i ca 10 dagar i kylskåp.